In the heart of Grand Resort Lagonissi, Kohylia promises great culinary thrills.

Share it

Σε μια εκπληκτική τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα, το εστιατόριο Kohylia του Grand Resort Lagonissi προσθέτει κι αυτή τη σεζόν μια ακόμη λαμπερή γαστρονομική σελίδα στην πορεία που έχει χαράξει με επικεφαλής τον έμπειρο και βραβευμένο chef Θάνο Στασινό.  Ήδη, άλλωστε, από το περσινό καλοκαίρι τα Kohylia πορεύονται επιτυχημένα προς μια Νikkei κατεύθυνση, ενσωματώνοντας όμως αισθητά στο μενού κορυφαία ελληνικά, τοπικά προϊόντα. 

Τα ρομαντικά vibes ανεβαίνουν στην τεράστια βεράντα με το ξύλινο deck και την πανοραμική θέα, η οποία μοιάζει να ίπταται πάνω από το νερό, λουσμένη στο καλοκαιρινό ηλιοβασίλεμα, ενώ η εξωτική διάθεση «βασιλεύει» και στην asian chic σάλα με το τεράστιο ενυδρείο. Η ταξιδιάρικη προσωπικότητα  του εστιατορίου Kohylia ταιριάζει «γάντι» με την free spirit προσωπικότητα του chef και αυτό αντικατοπτρίζεται στις δημιουργικές, signature γευστικές προτάσεις, που αποτελούν μια άκρως ενδιαφέρουσα πολιτιστική συγχώνευση.

Το δείπνο στα Kohylia ξεκινά με στρείδια με απολαυστική μπεσαμέλ chorizo, περουβιανά folders, δηλαδή τραγανά φύλλα από tortilla γεμισμένα με μοσχάρι και απολαυστικά δροσερή σως Pico de Gallo, ιαπωνικά μοσχαρίσια tsukune με σως από καπνιστή μελιτζάνα που παραπέμπει σε χουνκιάρ μπεγιεντί και πρωτότυπα gyoza, γεμιστά με ιβηρικό χοιρινό σε κρέμα πράσο και αφρό αυγολέμονο. Από τις σαλάτες ξεχωρίζει αυτή με τα king oyster μανιτάρια, πίκλες αγριοράπανου και σάλτσα από φιστίκι Αιγίνης. 

Σειρά παίρνουν τα ωμά και πιο συγκεκριμένα το απόλυτα ισορροπημένο ceviche με φρέσκο ντόπιο λαβράκι, γλυκοπατάτα, κόλιανδρο και πιπεριές Aji Amarillo, αλλά και το πικάντικο tiradito τόνου, το οποίο σερβίρεται με φλογερή σάλτσα στρειδιών. Από την ενότητα των signature nigiri στα Kohylia, αξίζει να επενδύσετε σε εκείνα με το foie gras και τη γλυκόξινη gastrique sauce. Την παράσταση στη συνέχεια κλέβουν τα κυρίως και ειδικά το πιάτο όπου η φίνα σφυρίδα συνδυάζεται αναπάντεχα με γαλάκτωμα από ρίζα Αμαζονίου taro, ενώ την ίδια στιγμή το πληθωρικό surf n’ turf παιχνίδι του αστακού με μοσχαρίσιο φιλέτο, fois gras και bisque κατακτά και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους με τη βαθιά του νοστιμιά. Το μαγικό, γευστικό ταξίδι στον γαστρονομικό κόσμο του εστιατορίου Kohylia ολοκληρώνεται γλυκά με το ανάλαφρο, αλλά μεστό σε γεύση cheesecake από την Χώρα των Βάσκων και την κρέμα καραμελωμένης σοκολάτας με crumble κακάο και παγωτό αλμυρής καραμέλας. 

Η αριστοτεχνικά δομημένη οινική λίστα, που έχει επιμεληθεί ο Χρήστος Σαλίβερος και διαρκώς ανανεώνεται ώστε να συμπληρώνει άψογα το γαστρονομικό παζλ, περιλαμβάνει κορυφαίες επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα, καθώς και προσεχτικά διαλεγμένες ετικέτες παραγωγών του εξωτερικού, ενώ για τους λάτρεις των cocktails στα Kohylia υπάρχει μια μικρή λίστα με signature προτάσεις. 

Στην καρδιά του Grand Resort Lagonissi, δίπλα στο κύμα, τα Kohylia υπόσχονται μεγάλες γαστρονομικές συγκινήσεις και αυτό το καλοκαίρι!

Kohylia

40ο χλμ. Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι (Grand Resort Lagonissi) – Τηλ. 22910 76000

https://www.lagonissiresort.gr/el/

https://www.facebook.com/kohylialagonissi

https://www.instagram.com/kohylia_lagonissi/

Related News

Katerina Zarifi has engaged in one of his iconic collaborations with OJO Sunglasses!
Katerina Zarifi has engaged in one of his iconic collaborations with OJO Sunglasses!
Nikolas Plytas discovers Prada's iconic Luna Rossa perfume!
Nikolas Plytas discovers Prada’s iconic Luna Rossa perfume!